Tilbakeblikk

KOM109 - Bloggoppgave 11: Gå tilbake til ditt første blogginnlegg og skriv litt om hvor du står nå. Hvordan har det vært å skrive denne bloggen? I hvilken grad har du nådd de målene du satte deg? Er det noe du tenker annerledes om nå? Er det noen temaer eller problemstillinger som er behandlet i dette semesteret som du vil jobbe videre med? 

 

Tilbakeblikk 

Når jeg ser tilbake på faget/kurset KOM109 Digital formidling og mitt første blogginnlegg, føler jeg at noen ting har slått til og andre ikke. Jeg bygde målene mine for faget, rundt læringsmålene, og per dags dato, kan jeg svare greit på mye av det. Faget er jo enda ikke ferdig, og jeg håper å ro i land resten av målene også, innen semesterets slutt. Det har vært et spennende fag med mange utfordringer, noen større enn andre. Temaene i undervisning/pensum og bloggoppgave har vært interessante, relevante og forskjellige, noe jeg anser som veldig positivt. Å fastslå om jeg har nådd målene mine, er vanskelig før jeg har fått tilbakemelding på endelig eksamenskarakter. Jeg ser positivt på hvordan jeg tror eksamensvurderingen blir, men ser også at jeg på en del områder kunne gjort enda mer for å kanskje komme enda lenger.

Å skrive denne bloggen, har vært en god og nyttig erfaring jeg vil ta med meg videre. Pedagogisk sett, har det vært et godt virkemiddel gjennom at jeg har jobbet med aktuelle temaer og problemstillinger. På den måten har jeg tilegnet meg kunnskap om teorier samtidig som jeg har tenkt igjennom temaene og gjort meg opp en egen mening om dem.

Temaene har gitt meg en dypere innsikt i problemstillinger som kommer som en følge av utviklingen med digital formidling. Jeg har lært teori om aktuelle temaer, og har fått god og nyttig skrivetrening. I tillegg har det gitt innsikt i noen av de tekniske delene rundt digital formidling, og spesiell bruk av WordPress og bloggplattformen generelt.

Ut ifra det jeg skrev i første innlegg, er det ingenting der jeg tenker annerledes om nå. Rent faglig, har jeg likevel fått bedre innsikt i blogg som formidlingsplattform etter å ha skrevet en selv, og lest andre mer profesjonelle fagblogger. Etter å ha sett bredden av mulighetene som ligger i bloggplattformen, ser jeg på det slik at det omtrent bare er fantasien som setter grenser for hva som er mulig å gjøre. Samtidig har jeg gjennom emnet lært at ikke alt er like hensiktsmessig.

På spørsmålet om det er noen temaer eller problemstillinger som er tatt opp som jeg kan tenke meg å jobbe videre med senere, vil svaret være ja. Fremover i studiet, ser jeg for meg å gå videre inn mot markedsføring, og i den sammenheng er digital formidling generelt veldig viktig og interessant. Sosiale medier og interaktivitet er noe det blir mer av innenfor markedsføring, og noe enkelte bedrifter gjør bedre enn andre (jfr. Innlegget om Pepsi sin hjemmeside).

Alt i alt har KOM109, Digital formidling vært spennende interessant og veldig relevant for mine fremtidige planer. Jeg håper å få god bruk for lærdommen, og at emnet blir en del av grunnmuren for å bygge ny kunnskap og få nye erfaringer.

 

Til deg som eventuelt har lest bloggen, vil jeg takke for oppmerksomheten. Jeg håper du har oppfattet bloggen som en god og saklig blogg blogg, og at jeg i noen tilfeller har hjulpet deg med å se ting på en litt annen måte. Jeg vil også takke for alle kommentarer og tilbakemeldinger!

Reklamer

5 comments

 1. Herlig blogg med fint, stilrent inntrykk!
  Jeg håper du har fått ut av den det du ønsket. Jeg legger merke til en ting, tho. Du er ikke konsekvent i skriftformateringen, er det et bevisst valg?

  1. Takk 🙂 Har fått mer ut av det enn jeg trodde på forhånd.

   Har ikke tenkt så mye over skriftformatering utenom å gjøre oppgavetekst/intro likt i alle innleggene, og ha noe tekst i kursiv osv. Var det nor særlig utenom det?

 2. Jeg ser bare at alt er veldig gjennomført med unntak av innlegget «Hvor er De Unge», der er det et ganske stort brudd. Skrifttypen er annerledes og større, kanskje noe du vil ordne opp i?

  1. Takk for at du la merke til det. Nå er det rettet opp 🙂 Jeg har allerede levert pdf-filen, men regner med de leser mesteparten på nett.

  2. Dvs. jeg prøve å endre på det, men er tror ikke det gikk. Det får gå på denne oppgaven, så får jeg sørge for å få det rikig på neste prosjekt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s